• Op steenword afstand van het gezellige brinkdorp Norg
  • Vlakbij studentenstad Groningen
  • Op fietsafstand van bruisend Assen

Drentse dorpen en steden

Zit u graag met een drankje op het terras of loopt u liever alle winkeltjes langs? Het maakt niet uit want in de omgeving van Norg hoeft u niet te kiezen! In de gezellige Drentse dorpjes en steden vindt u leuke cafeetjes, maar ook kleine boetiekjes. De Norgerberg ligt op loopafstand van Norg. Dit is een pittoresk brinkdorp met een gezellige dorpskern. U vindt er een aantal heerlijke restaurantjes waar u de echte smaken van Drenthe kunt proeven. Ook worden er regelmatig leuke braderieën en markten georganiseerd.

 

Assen hoofdstad van Drenthe

Iets verder weg ligt de hoofdstad van Drenthe: Assen. In deze moderne stad vindt u alles voor een geslaagde shopdag. Grote winkelketens zijn goed vertegenwoordigd, maar u komt er ook kleine winkeltjes met ambachtelijke producten tegen. Naast Norg en Assen zijn er nog veel meer Drentse dorpjes en steden het brengen van een bezoekje waard. Bij de receptie vertellen wij u er graag meer over.

Natuur en cultuur zijn in onze regio onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wandelend of fietsend door de prachtige omgeving struikelt u soms bijna letterlijk over de vele indrukwekkende prehistorische hunebedden en grafheuvels. Lieflijke brinkdorpjes zoals Norg met middeleeuwse brinken en monumentale boerderijen. Niet alleen cultuurhistorie vindt u volop, ook is er een overvloed aan musea, galerieën en culturele evenementen.