De Norgerberg
Dorpen en steden Drenthe

Dorpen en steden

  • Op steenword afstand van het gezellige brinkdorp Norg
  • Vlakbij studentenstad Groningen
  • Op fietsafstand van bruisend Assen

Drentse dorpen en steden

Zit u graag met een drankje op het terras of loopt u liever alle winkeltjes langs? Het maakt niet uit want in de omgeving van Norg hoeft u niet te kiezen! In de gezellige Drentse dorpjes en steden vindt u leuke cafeetjes, maar ook kleine boetiekjes.

Norg

De Norgerberg ligt op loopafstand van Norg. Dit is een pittoresk brinkdorp met een gezellige dorpskern. Je vindt er een aantal heerlijke restaurantjes waar je de echte smaken van Drenthe kunt proeven. Ook worden er regelmatig leuke braderieën en markten georganiseerd en vind je hier verschillende winkels om te bezoeken. 

Op zoek naar leuke restaurants waar je heerlijk kunt eten? Bekijk dan onze blog die we hier over hebben geschreven en laat je verrassen door de veelzijdigheid aan leuke tentjes! 

Tijdens je bezoek aan Norg kan een kijkje bij Marikari niet ontbreken. Deze cadeauwinkel verkoopt naast leuke huis- en tuinspullen ook vele lokale souvernirs en lekkernijen. Daarnaast vind je een antiek- en brocantewinkel in het centrum, kleding- en schoenenwinkel Flik, bloemenwinkel Anniek en drogisterij DA Ina. 

Wist je dat.. Norg een kei is in het organiseren van grote sport- en cultuurevenementen? De Ronde van Spanje heeft tweemaal zijn doorgang gevonden door Norg, er vindt jaarlijks een groot wielertoernooi plaats en ook staat de Survivalrun en NK Dressuur hier op het programma. Daarnaast vind je hier elke zomer de Worteldagen en de Folly Art route. 

Veenhuizen

Veenhuizen is een dorp vol geschiendens. Dit voormalig Pauperdorp heeft vele verrassende bezieswaardigheden en is onderdeel van het Unesco Werelderfgoed.  Dit bijzondere plaatsje herbergt de sporen van zijn verleden als strafkolonie, maar biedt ook vele uitstapjes aan. Stap binnen in het Gevangenismuseum en laat je meevoeren door de fascinerende wereld van het Nederlandse gevangeniswezen.

Voor de liefhebbers van ambachtelijke lekkernijen is een bezoek aan Kaaslust een absolute aanrader. Hier kom je alles te weten over de kunst van het kaasmaken. Wandel vervolgens door de Tuinen van Weldadigheid, een oase van rust en prachtige natuur.  Laat je betoveren door de groene schoonheid en ontdek de geschiedenis van deze unieke tuinen.

Veenhuizen herbergt ook de brouwerij Maallust, waar bierliefhebbers hun hart kunnen ophalen. Verken de ambachtelijke bierbrouwerij en geniet van een smaakvolle selectie bieren. 

Assen hoofdstad van Drenthe

Iets verder weg ligt de hoofdstad van Drenthe: Assen. In deze moderne stad vind je alles voor een geslaagde shopdag. Grote winkelketens zijn goed vertegenwoordigd, maar je komt er ook kleine winkeltjes met ambachtelijke producten tegen. Assen kan je wellicht ook kennen van het TT-circuit. Hier vinden jaarlijks vele evenementen plaats met als hoogtepunt het TT-festival. 

Het Drents Museum, de vele pleintjes en het Asserbod maken een dagje Assen compleet.

Groningen

Er gaat niets boven Groningen

Groningen, ook wel dé studentenstad van het Noorden, bruist elke dag. Met een scala een leuke restaurants, winkels, musea en bezienswaardigheden is deze stad echt een bezoekje waard. Vaar door de grachten, beklim de Martinitoren, probeer een Eierbal uit of shop in de vele winkelstraatjes. 

Het Groninger Museum, het Forum, de Prinsentuin of het Noordelijk Scheepvaartmuseum zijn culturele uitstapjes die een bezoek waard zijn.