De Norgerberg
no-bake aardbeientaart

No-Bake Aardbeien-IJs Taart met Keet-Koetje IJs

  Lokale gerechten
  Vers van de lokale boer
  Typische streekproducten
  Ontdek de omgeving

No-Bake Aardbeien-IJs Taart met Keet-Koetje IJs

Ideaal toch? Een toetje waar alleen een pannetje en kom voor nodig is. Super lekker, zo gemaakt en dat met verse producten! Geniet van de verse aardbeien van Asperge- en aardbeienboerderij Hoorn en laat je verrassen door het échte boerderij-ijs van Keet-Koetje. 
Dit heerlijke en verfrissende recept combineert het zomerse zoet van aardbeien van Aardbeienboerderij Hoorn met het romige Keet-Koetje ijs.

Bereidingswijze:

 1. Voorbereiden: Pak 8 bakjes of grotere kopjes. 
 2. Bodem maken: Meng de verkruimelde koekjes met gesmolten boter. Druk dit mengsel stevig op de bodem van de bakjes of grotere kopje. Plaats de vorm in de koelkast om de bodem te laten opstijven terwijl je de vulling maakt.
 3. Aardbeien voorbereiden: Snijd de schoongemaakte aardbeien in dunne plakjes. Bewaar een aantal plakjes voor de garnering.
 4. Vulling maken: In een grote kom combineer je het licht gesmolten Keet-Koetje vanille-ijs met poedersuiker en citroensap. Roer goed door totdat alles goed gemengd is.
 5. Laagjes bouwen: Haal de springvorm uit de koelkast en schep een laag van het Keet-Koetje ijsmengsel op de koekjesbodem. Verspreid de plakjes aardbei gelijkmatig over de ijslaag. Herhaal dit proces met een tweede laag ijs en aardbeien.
 6. Afwerken: Plaats de taart terug in de vriezer en laat deze minstens 4 uur (of een nacht) bevriezen, zodat de taart stevig wordt.
 7. Serveren: Haal de no-bake aardbeien-ijs taart uit de vriezer, garneer met overgebleven aardbeienplakjes en verse muntblaadjes indien gewenst. Snijd de taart in punten en serveer direct.

Geniet van deze eenvoudige, maar sensationele no-bake taart met aardbeien van Aardbeienboerderij Hoorn en Keet-Koetje ijs, perfect voor warme lentedagen!

Ingrediënten:

Voor op de bodem:

 • 200 gram verkruimelde koekjes (bijvoorbeeld digestive koekjes)
 • 100 gram gesmolten boter

Voor de vulling:

 • 500 gram aardbeien van Aardbeienboerderij Hoorn, schoongemaakt en in plakjes
 • 1 liter Keet-Koetje vanille-ijs, lichtjes gesmolten
 • 1/2 kopje poedersuiker
 • 1 eetlepel citroensap
 • Verse muntblaadjes (optioneel, voor garnering)