De Norgerberg

Ontdek onze lokale boeren met de boerderijenroute!

Ontdek onze lokale boeren en winkels met onze boerderijenroute

Ga er op uit met de  boerderijenroute van Camping de Norgerberg! Een leuke en gezellige route  die je meeneemt langs gezellige boerderij- en dorpswinkels. Of je nu kiest voor een ontspannen fietstocht of een gezellige rit met de auto, deze route is geschikt voor het hele gezin. Leer hoe kaas wordt gemaakt, tap je eigen melk uit de melkmachine, proef groente en fruit die vers van het land komen en geniet van versgemaakt boerderij-ijs. 

Leer hoe je aspgeres steekt bij asperge- en aardbeienboerderij Hoorn, proef de ambachtelijke kazen van Kaaslust, en haal je eigen groente en vlees bij Boerderijwinkel Mandeveld. De Blakervelderhoeve, Keet Koetje, de Paisermeul, Fam. Broertjes en de kleurrijke Bloemenschuur in Steenbergen wachten je ook met open armen op. Elke boerderij heeft zijn eigen unieke verhaal en biedt een scala aan verse, lokale producten en souvenirs.

 

De route

De route start vanaf de ingang van de Camping. De eerste stop is de Blakervelderhoeve, een natuurboerderij met zeldzame koe-rassen en met een boerderijwinkel met vlees van eigen erf, een melktap en verse kaas en eieren. 

De route wordt vervolgd naar Peize waar in een oude molen Broodlust is gevestigd, ook wel Paisermeul genoemd. Geniet van verse broden of neem uw eigen broodmix mee naar huis. Vervolgens komt je uit bij Keet Koetje. Een keet midden op het erf gevuld met allerlei lekkers, vers ijs en allerlei huis- en tuinaccessoires. 

We zitten weer op de fiets of in de auto en zijn onderweg naar Steenbergen. Onderweg komt u door Roden waar nog een kleine stop kan worden gemaakt voor een terrasje. In Steenbergen aangekomen word je verwelkomt door de fam. Broertjes waar zelfgemaakt ijs te verkrijgen is en leuke feitjes over de boerderij tegenkomt. 

Na deze verfrissende stop is de volgende boerderij op de route de Bloemenschuur in Steenbergen die zeker een bezoek waard is. We vervolgen de route en rijden via Een door naar Veenhuizen. Dit dorp die onder de Kolonien van Weldadigheid valt, biedt vele leuke winkels aan met lokale producten. De eerste winkel die je bezoekt is de ambachtelijke kaasmakerij Kaaslust die gevestigd is in een gerestaureerde zuivelfabriek uit 1903. 

We stappen weer op de fiets en komen uit bij de laatste boerderij op de route; Asperge- en aardbeienboerderij Hoorn. Leer hoe asperges groeien en proef de aardbeien vers van het land. Via de Fledders vervolgt de route zich via Norg terug naar de Camping. 

Tip Kinderboerderij Roden

Kook met deze lokale boerderijproducten

Kun je wel wat inspiratie gebruiken? Lees dan onze blog; 5 lokale paasgerechten met producten uit de omgeving.