De Norgerberg
De mooiste fietsroutes in de omgeving
De mooiste fietsroutes in de omgeving

De mooiste fietsroutes in de omgeving

De mooiste fietsroutes in de omgeving

Natuurliefhebbers en fietsfanaten opgelet! Of je nu een gepassioneerde fietser bent op zoek naar uitdagende paden of gewoon wilt genieten van een rustige rit door het prachtige landschap, wij hebben voor jou de perfecte routes uitgestippeld. Van brinkdorpjes tot uitgestreke heidevelden, de omgeving van de Norgerberg heeft voor elk wat wils. Dus haal je fiets tevoorschijn, bereid je voor op avontuur en laat je inspireren door de mooiste fietsroutes die deze betoverende regio te bieden heeft.

Norg - Roden (24 km)

Vanaf Camping de Norgerberg kom je langs Roden, een pittoresk dorp in Drenthe. Tijdens deze route zijn er verschillende stops zeker de moeite waard. Start bij het Bospaviljoen met koffie en gebak om vervolgens door te fietsen naar Langelo. Hier kan je een stop maken bij de Blakervelderhoeve. In Roden vind je de kinderboerderij en Museum Havezathe Mensinge. Fiets je vervolgens door dan wordt de route vervolgd naar de Hunebedden in Steenbergen en passeer je meerdere brinkdorpjes. 

Deze route is ook erg leuk met kinderen!

 

Rondje Kop van Drenthe (39 km)

De Kop van Drenthe is een prachtige fietsroute langs prachtige natuurgebieden en dorpen. Zo fiets je door Norg, Donderen, Zeijen en Westervelde en kom je onderweg verschillende bezienswaardigheden tegen. Zo passeer je de Grafheuvels, de Molen in Zeijen, het Monument franse Parachutisten, kom je langs hunebedden en langs Molen de Hoop in Norg. 

 

Norg - Veenhuizen (24 km)

Deze route neemt je mee op een betoverende tocht van 24 kilometer van Norg naar Veenhuizen en terug. Geniet van de serene rust van Norg en laat je verrassen door de historische pracht van Veenhuizen. Fiets door het schilderachtige landschap en ontdek de verborgen pareltjes van Drenthe. Een perfecte mix van natuur, historie en cultuur. Dus stap op je fiets en beleef een onvergetelijk avontuur in de kop van Drenthe! 

 

Boerderijenroute - 42 km 

Ga er op uit met de  boerderijenroute van Camping de Norgerberg! Een leuke en gezellige route  die je meeneemt langs gezellige boerderij- en dorpswinkels. Of je nu kiest voor een ontspannen fietstocht of een gezellige rit met de auto, deze route is geschikt voor het hele gezin. Leer hoe kaas wordt gemaakt, tap je eigen melk uit de melkmachine, proef groente en fruit die vers van het land komen en geniet van versgemaakt boerderij-ijs. 

Leer hoe je aspgeres steekt bij asperge- en aardbeienboerderij Hoorn, proef de ambachtelijke kazen van Kaaslust, en haal je eigen groente en vlees bij Boerderijwinkel Mandeveld. De Blakervelderhoeve, Keet Koetje, de Paisermeul, Fam. Broertjes en de kleurrijke Bloemenschuur in Steenbergen wachten je ook met open armen op. Elke boerderij heeft zijn eigen unieke verhaal en biedt een scala aan verse, lokale producten en souvenirs.

 

Rondje Noordsche Veld (16 km)

Wanneer je de rust en pracht van de Drentse natuur wilt ervaren, biedt het "Rondje Noordsche Veld" een betoverende fietsroute die je langs enkele van de mooiste plekken in de omgeving voert. Deze route neemt fietsliefhebbers mee op een ontdekkingstocht door het betoverende landschap van het Noordsche Veld.

Het startpunt van de route bevindt zich bij ons op de Norgerberg, een uitstekende plek om te vertrekken en te eindigen. Na de fietsroute is het heerlijk vertoeven op het terras van het Bospaviljoen. 

Een hoogtepunt van de route is het Noordsche Veld zelf, een uitgestrekt natuurgebied dat bekend staat om zijn unieke flora en fauna. Hier kun je genieten van prachtige vergezichten en misschien zelfs een glimp opvangen van wilde dieren.

Tijdens je tocht zul je merken dat de route geschikt is voor fietsers van alle niveaus. De paden zijn goed onderhouden en grotendeels vlak, waardoor het een ideale optie is voor zowel gezinnen als ervaren fietsers die op zoek zijn naar een ontspannen rit door de natuur.