De Norgerberg

Lokaal genieten in de buurt van Norg

9x Beste restaurants in Drenthe

Romantisch uiteten in Drenthe? In de omgeving van de Norgerberg vindt je de beste restaurants: van een verrassend menu, een gezellige sfeer tot bijzondere, originele plekjes. Drenthe heeft het allemaal. Met Valentijnsdag in aantocht hebben wij de leukste restaurants in Drenthe om jouw valentijnsdate mee te verrassen op een rijtje gezet.

1. Bospaviljoen de Norgerberg

We trappen deze reeks met leuke restaurants in de Drenthe af met ons Bospaviljoen. Dit restaurant bevind zich vooraan de camping en is de ideale uitvalsbasis voor een lekkere lunch, borrel, High-tea of uitgebreid diner. Vanaf het park loop je zo het terras op waar de bediening je met plezier ontvangt. Zoek een lekker plekje op onder de heaters of neem plaats bij het haardvuur. Bij het Bospaviljoen wordt kwaliteit gecombineerd met ongedwongen, informele sfeer.  

Tip van Inge: De Norgerberg Happa's plank is echt een aanrader! Geniet samen van allerlei hapjes voor je aan het hoofdgerecht begint. 

 

2. Dinercafe het Norgerhout

Grenzend aan het oudste bos van Noord-Nederland, oerbos het Norgerholt, is Dinercafe het Norgerhout te vinden. Stap binnen en ervaar het knusse huiskamergevoel, de super goede service en vooral het heerlijke eten. Dit sfeervolle restaurant serveert een eigentijds menu met een stoer karakter. Dit betekent: de vertrouwde gerechten met gewilde ingredienten van dit moment. 

 
 

3. Jufferen Lunsingh

Op zoek naar écht iets unieks en anders? Dan is de Jufferen Lunsingh net wat je zoekt! Dit restaurant is gelegen in het Drentse Westervelde. midden in de bossen vind je hun mooie landhuis. Neem plaats bij de openhaard of kies een leuke tafel uit en geniet van de rust, kleinschaligheid en persoonlijke aandacht. 

De Jufferen Lunsingh vindt de omgeving en natuur erg belangrijk, dit is terug te zien in het menu. Er worden zoveel mogelijk ingredienten en producten uit de streek gebruikt. Van groenten en kruiden uit eigen moes- en kruidentuin tot zelfgerookte vis. Van ieder seizoen maken ze bij de Jufferen Lunsingh een feest, het menu wordt namelijk ieder seizoen aangepast. 

Een heerlijk 3- of 6-gangendiner, een wijnarrangement of wijnproeverij. Bij de Jufferen Lunsingh ben je op de juiste plaats, daarnaast kan je er ook terecht voor een lichte of grote lunch, bereid met verse producten. 

 
 

4. Piepers en Paupers

Friet voor burgers, daar staat Piepers en Paupers om bekend. Op deze unieke locatie, namelijk de monumentale oude molen in Veenhuizen op het Maallust terrein ben je op de juiste plaats voor verse huisgemaakte Friet van aardappelen uit Veenhuizen, Stoofvlees uit eigen keuken, ambachtelijke kroketten gemaakt door Krokettenkunst met het hoofdingrediënt uit eigen gemeente. Hiernaast hebben ze een uitgebreide lunch- en dinerkaart. 

 
 

5. ’t Wapen van Norg

't Wapen van Norg is een restaurant midden in het centrum van Norg en ideaal om een hapje te eten. Je kunt hier terecht voor een uitgebreide lunchkaart, borrelkaart en dinerkaart met voor ieder wat wils. Van wildgerechten met saté, huisgemaakte spareribs tot vegetarische pasta's. 

Met uitzicht op de Brink en de kerk, zittend op het terras of in het gezellge restaurant is het heerlijk vertoeven bij het Wapen. 

 

6. Grand Café Karsten

Grand Café Karsten is gevestigd aan de Kerkbrink in Norg. Door de toevoeging van een grote serre is het heerlijk toeven op de fijne loungebanken bij een gezellig vuurtje. 

Heerlijk lunchen, dineren of borrelen, Grand Café Karsten heeft het allemaal. Naast vele lokale gerechten biedt de menukaart ook veel wereldgerechten. 

 
 

7. Veenhuizen - Bitter en zoet

Met een eigen bakkerij en ambachtelijke keuken ben je bij Bitter en Zoet op de juiste plaats voor een fijn diner, maar ook koffie met gebak en een uitgebreide of juist eenvoudige lunch.

Het restaurant is ingericht op de vroegere binnenplaats van het Hospitaalcomplex in het gevangenisdorp Veenhuizen. Oud en nieuw zijn op een transparante wijze samengevoegd, waardoor een sfeervolle ruimte is ontstaan. Op het binnenterrein is het ruim opgezette terras, onder de oude lindebomen.

Het keukenteam zorgt iedere dag opnieuw voor uitstekend eten, bereid met duurzame, regionale, seizoensgebonden en meest biologische ingrediënten.

 
 

8. Brasserie Jachtlust

De mooiste eenvoudige gerechten vind je bij Brasserie Jachtlust. Koffie, lunch en diner, bij Jachtlust geniet je van de lekkerste, eerlijke en eenvoudige gerechten van lokale producten. Naast een uitgebreide lunch- en dinerkaart heeft deze Brasserie ook een uitgebreide wijnkaart.

 
 

De Baander in Norg

De Baander is een sfeervol restaurant in het Drentse Norg. Het restaurant heeft zijn charme doordat het restaurant is gevestigd in een voormalige knusse boerderij. 

Naast dit sfeervolle restaurant, bevindt zich aan de voorkant een ijssalon en cafetaria. 

Tip van Marian: bestel je een kopje koffie, dan krijg je in plaats van een koekje een mini-ijsje erbij!