De Norgerberg

10x kindvriendelijke restaurants in de buurt

10x Kindvriendelijke Restaurants rondom Camping de Norgerberg in Norg die je niet mag missen!

Als je op vakantie bent op Camping de Norgerberg in Norg, wil je vast ook genieten van de lokale gastvrijheid. Gelukkig heeft de omgeving een scala aan gezellige en kindvriendelijke restaurants waar het hele gezin kan smullen en ontspannen. Hier zijn onze top 10 aanraders:

1. Bospaviljoen de Norgerberg

Op zoek naar een restaurant waar iedereen welkom is, van de jongste telg tot de oudste generatie? Dan ben je bij het Bospaviljoen aan het juiste adres! Hier voelen opa, oma, papa, mama, de kinderen én kleinkinderen zich helemaal thuis.

Zowel het ruime terras als het gezellige restaurant zijn volledig toegankelijk voor kinderwagens, rolstoelen en rollators. En voor wie extra comfort zoekt, is er zelfs een invalidentoilet beschikbaar.

Terwijl de oudere kinderen zich uitleven in de speeltuin achter het restaurant op de camping, kunnen de kleintjes lekker spelen met leeftijdsgenootjes in de speelhoek. Maar ook aan de tafel wordt vervelen een uitdaging met de aanwezigheid van stripboeken, speelgoed en kleurplaten. Zo wordt een diner bij het Bospaviljoen niet alleen een culinair avontuur, maar ook een feestje voor jong en oud!

2. De Baander

Dit gezellige restaurant in het centrum van Norg verwelkomt gezinnen met open armen. Met een kindermenu en een speelhoek is het de ideale plek voor een ontspannen diner of lunch met het hele gezin. 

Aan de voorkant van het pand zit een snackbar. Hier vind je schepijs, softijs en vele snacks en patat. 

3. 't Wapen van Norg

Geniet van heerlijke gerechten in een ontspannen sfeer bij 't Wapen van Norg. Met vriendelijk personeel en een kindvriendelijk menu voelen gezinnen zich hier meteen thuis. Restaurant 't Wapen van Norg is prachtig centraal gelegen in Norg en biedt met zijn grote terras een ideale plek om gezellig met elkaar te genieten van goed eten en drinken. 

4. 't Pannenkoekschip in Assen

Voor de lekkerste pannenkoeken in de omgeving moet je bij 't Pannenkoekschip zijn. Met een unieke locatie op een schip en een speelhoek aan boord is dit een favoriet onder gezinnen. Hier worden niet zomaar pannenkoeken geserveerd, maar échte oerpannenkoeken. Dat moet je eens geprobeerd hebben! 

5. Restaurant De Wilde Hof

Stap binnen bij Pannenkoekenhuis De Wilde Hof en laat je betoveren door de heerlijke geur van ambachtelijk gebakken pannenkoeken. Dit restaurant staat bekend om zijn verrukkelijke pannenkoeken en gerechten die jong en oud bekoren.

De pannenkoeken worden bereid met ambachtelijk meel volgens een eeuwenoud recept dat door de jaren heen onveranderd is gebleven. Van de klassieke naturel tot de smaakvolle boerenjongens, je hebt keuze te over! Maar wist je dat je hier ook je eigen pannenkoek kunt samenstellen? Zo is er voor elk wat wils.

En niet te vergeten, de kinderpannenkoeken zijn verkrijgbaar met dezelfde heerlijke vullingen als de grote pannenkoeken. Zo kunnen ook de kleintjes genieten van een smakelijke maaltijd.

Maar ze bieden meer dan alleen pannenkoeken! Op de menukaart vind je een scala aan vlees-, vis- en vegetarische gerechten, bereid met alleen de meest verse en seizoensgebonden ingrediënten. 

Na een dag vol avonturen in de natuur, is De Wilde Hof ook de perfecte plek om even op adem te komen. Geniet van een smakelijke lunch of een kop koffie op ons terras.

Of je nu komt voor de heerlijke pannenkoeken, de smaakvolle gerechten of gewoon voor de gezellige sfeer, bij Pannenkoekenhuis De Wilde Hof vind je altijd wat je zoekt. 

6. De Rode Kater in Eelde

Op korte afstand van Norg vind je De Rode Kater, een gezellig restaurant met een kindvriendelijke sfeer. Hier vind je een scala aan gerechten. Van pizza's tot spareribs en van visgerechten tot pasta's. Ze hebben een speciaal kindermenu. 

Hier hangt alles schots en scheef aan de wanden, dat maakt het restaurant extra gezellig! 

7. Ribhouse Zeegse

Bij Ribhouse Zeegse waan je je in het wilde westen. Hier vind je een veelzijdigheid aan gerechten, die voornamelijk uit vlees bestaan. Hier wordt je geserveerd door cowboys en eet je onbeperkt pinda's. Het afval daarvan mag je zelf op de grond gooien! 

Hier heb je een aparte kindskaart met leuke gerechten zoals 'The Daltons en 'The Big Sherrif'. Dir restaurant is zeker een bezoekje waard! 

8. Piepers en Paupers in Veenhuizen

In een oude molen vind je Piepers en Paupers. Hier zie én proef je vooral de weg van pieper naar patat. Want een échte drentse pieper, ook wel aardappel, die smaakt heerlijk. Naast patat worden hier ook vele unieke kroketten gemaakt, met lokale ingredienten. Piepers en Paupers is een leuke beleving voor de kinderen en ideaal na een dag in het Gevangenismuseum. Het kindermenu is een aanrader. 

9. Family in Appelscha 

Genieten bij Family in Appelscha

Zoals de naam het al zegt ben je bij Family Appelscha aan het juiste adres voor het hele gezin. Hier geniet je van heerlijke Family gerechten. Er is voor ieder wat wils op de kaart en deze is met zorgvuldigheid samengesteld. Op zondagen of andere drukke dagen hanteren ze onze kleine kaart, deze staat vol Family Favorieten. Kies iets lekkers uit en neem plaats in het gezellige eethuis of op het sfeervolle terras. 

10. Het Foodcafé in Roden

Na een middag op de Kinderboerderij of na een bezoek aan het Speelgoedmuseum is het ideaal vertoeven bij het Foodcafé. Hier vind je de lekkerste burgers, plates en andere gerechten. Hier vind je ook een gevarieerd aanbod aan kindergerechten. 

Het Foodcafé is ideaal om naar toe te fietsen vanaf de Norgerberg. Met de auto ben je hier in 10 minuten.