De Norgerberg
Asperges met Parmezaanse Kaas

Geroosterde Asperges met Parmezaanse Kaas en Citroen

  Lokale gerechten
  Vers van de lokale boer
  Typische streekproducten
  Ontdek de omgeving

Geroosterde Asperges met Parmezaanse Kaas en Citroen

Aspergeboerderij Hoorn is de grootste teler van asperges in de omgeving. Naast witte aspergers worden er ook groene en, als het seizoen het toelaat, ook paarse asperges verbouwd. Geniet van het witte goud, vers van het land in dit smaakvolle recept met kaas van Kaaslust uit Veenhuizen. 

Dit recept laat de verse smaak van asperges van Aspergeboerderij Hoorn schitteren, gecombineerd met de hartige kick van Parmezaanse kaas en de verfrissende touch van citroen.

Bereidingswijze:

 1. Voorbereiden: Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
 2. Asperges schillen: Schil de asperges van Aspergeboerderij Hoorn met een dunschiller en snijd het harde uiteinde eraf. Leg de geschilde asperges op een bakplaat.
 3. Olijfolie en kruiden: Meng de olijfolie, zout, peper, citroenschil en sap in een kom. Giet dit mengsel over de asperges en zorg ervoor dat ze gelijkmatig bedekt zijn.
 4. Roosteren: Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven en rooster de asperges gedurende 15-20 minuten, of totdat ze gaar en lichtbruin zijn. Halverwege de kooktijd kun je de asperges omdraaien voor gelijkmatig roosteren.
 5. Parmezaanse kaas toevoegen: Haal de bakplaat uit de oven en bestrooi de geroosterde asperges met de geraspte Parmezaanse kaas. Zet de bakplaat terug in de oven en laat het nog 5 minuten bakken, of totdat de kaas gesmolten en lichtbruin is.
 6. Garneren: Haal de asperges uit de oven en garneer met verse gehakte peterselie.
 7. Serveren: Serveer de geroosterde asperges direct als bijgerecht. Ze zijn heerlijk smaakvol, met de perfecte balans tussen de aardse smaak van de asperges, de hartige Parmezaanse kaas en de verfrissende citroen.

Geniet van deze eenvoudige, maar verrukkelijke bereiding van asperges van Aspergeboerderij Hoorn!

Ingrediënten:

 • 500 gram verse asperges van Aspergeboerderij Hoorn
 • 2 eetlepels olijfolie
 • Zout en peper naar smaak
 • 1 citroen, geraspte schil en sap
 • 1/2 kopje geraspte Parmezaanse kaas van Kaaslust 
 • Verse peterselie, fijngehakt (voor garnering)