De Norgerberg
Fietsroute: Norg - Veenhuizen

Fietsroute: Norg - Veenhuizen

Fietsroute Norg - Veenhuizen

Startpunt: Norgerberg, Langelöerweg 63

Ontdek de historische schatten van Drenthe

Drenthe staat bekend om zijn historische hunebedden, eeuwenoude molens en prachtige natuurgebieden. De omgeving van Norg biedt dit allemaal en meer. Stap op je fiets en volg deze route om al dit moois met eigen ogen te zien.

Hunebedden en havezaten

De route begint in het charmante esdorpje Norg, waarvan de geschiedenis teruggaat tot de middeleeuwen. Bij de rand van Norg kun je de historische molen De Hoop bewonderen en jezelf onderdompelen in de rijke geschiedenis van het dorp. Vanuit hier fiets je richting Hunebed Norg, net buiten Westervelde. Dit eeuwenoude grafmonument had oorspronkelijk vier dekstenen, waarvan er helaas één ontbreekt en één beschadigd is. Desondanks blijft het hunebed een indrukwekkend gezicht.

Een stukje verderop kom je bij Tonckensborg, een monumentaal herenhuis dat al eeuwenlang in het bezit is van de familie Tonckens. Dit statige gebouw is een prachtig voorbeeld van de rijke historie in deze streek.

De fietsroute van Norg naar Veenhuizen neemt je mee langs deze en andere historische hoogtepunten, terwijl je geniet van het prachtige Drentse landschap. Of je nu een geschiedenisfanaat bent of gewoon van de natuur houdt, deze route biedt voor ieder wat wils. 

Waar kom je langs?

  1. Historische Molen de Hoop
  2. Hunebed Norg
  3. Het Gevangenismuseum

87 - 80 - 84 - 63 - 78 - 88 - 93 - 94 - 48

fietsroute