American Smoker


Met een bereidingstijd die kan variëren van 6 tot 22 uur kunt u vlees op een constante temperatuur met een authentieke rooksmaak bereiden. Deze barbecues zijn ideaal voor de bereiding van heerlijk gerookt vlees, vis en groenten.

Geschiedenis van de smokers

Het concept van smokers is niet nieuw. Het langzaam garen van vlees is al voor meer dan twee eeuwen bekend. Oorspronkelijk komt het idee door een ongelukje van een Engelse wetenschapper. Deze wetenschapper liet een stuk vlees per ongeluk te lang in de oven liggen op een lage temperatuur.

Toen hij het vlees ontdekte kwam hij erachter dat het na een aantal uren in de oven juist een heerlijke smaak had gekregen. Met een barbecue smoker bootst u het proces van de oven na. In de VS is het zelfs zo populair dat een groot aantal Amerikanen niet meer de conventionele barbecue hebben, maar een big smoker in de achtertuin.

Hoe werkt een smoker BBQ?

Met een smoker BBQ kunt u gerechten traag roken. In de rookbox gaan kolen en houtsnippers die door de warmte gaan smeulen. De rook die van het smeulen afkomt zorgt voor de authentieke rooksmaak in het vlees.

Naast het roken van vlees kunt u het ook grillen. Als u kolen in een andere kamer doet, kunt u de smoker grill als normale barbecue gebruiken om op te grillen. Wilt u gezonder grillen? Door het vuur in de stookkamer op temperatuur te laten komen, kunt u ook op het rooster grillen van de indirecte warmte. Dit proces is gezonder dan met houtskool direct onder het rooster.

Bereiding carpaccio Norgerberg

Wij gebruiken onze American Smoker voor meerdere gerechten, maar wij lichten hier graag het proces van onze carpaccio toe. Voordat onze heerlijke carpaccio voor u op het bord ligt gaat er een ambachtelijk proces aan vooraf.  WIj pekelen het vlees in een pekelbad waarna ze fijn geur en smaak aan mogen nemen in onze hoogwaardige American Smoker. Elke stuk rund wordt persoonlijk door onze chef bereid en hangen ongeveer 24 uur in deze beauty. Er wordt gerookt op beukenhout. Na het roken worden de hele rib-eyes dun gesneden en af gegarneerd zodat wij het aan u kunnen serveren. Smullen maar!


Met een groep van deze American Smoker genieten?
Daarnaast is deze American Smoker ook te gebruiken bij een BBQ op ons royale terras of bij u op locatie. Denk hierbij o.a. aan heerlijke spare-ribs, burgers, pulled pork en saté. Vraag ons gerust naar de vele mogelijkheden! U kunt contact opnemen via 0592-614266 of vul mail ons hier. 

Carpaccio
 
Smoker
 
Smoker