De Norgerberg

Slecht weer? Wij delen de leukste tips.

Slecht weer? Wij delen de leukste tips. 

Wanneer het weer niet mee zit, hoef je natuurlijk niet binnen te blijven. In de omgeving zijn er allerlei leuke uitjes, die ook bij minder goed weer super leuk zijn. Er is genoeg te doen om je geen moment te hoeven vervelen!

Of je nu op zoek bent naar binnenactiviteiten om de kinderen bezig te houden, een wellness-ervaring wilt, of een avontuur wilt beleven met een regenjas aan, we hebben voor elk wat wils. 

Speelgoedmuseum in Roden

De grootste collectie speelgoed van Nederland vind je bij het Speelgoedmuseum in Roden. Op de buitenspeelplaats kunnen de kinderen zich heerlijk uitleven met speelgoed of draai een rondje in de draaimolen. Maar ook binnen is er van alles te beleven, volg de speurtocht of ga op pad met de speelgoedgids. In het museum komen kinderen op een laagdrempelige manier in aanraking met erfgoed, speelgoed en spelen. 

Bezoek het Gevangenismuseum

Van met z’n allen in een zaal, tot eenzaam in de cel. Van lijfstraffen tot keihard werken.

En van opvang voor weeskinderen tot dorp vol criminelen. Je ziet het in het Gevangenismuseum in Veenhuizen. In het museum  ontdek je alles over misdaad en straf. En wie durft, kan zelfs ontdekken hoe het is om in de cel te zitten…

Naast alles wat er te zien is, is er voor kinderen ook een leuke speurtocht uitgezet! 

 

Zwem- en saunaparadijs de Bonte wever in Assen

Het uitgebreide subtropisch zwem- en saunaparadijs van De Bonte Wever in Assen is geschikt voor jong én oud! Voor de echte waterratjes is er een golfslagbad, de wildwaterkreek (stroomversnelling) en twee spectaculaire waterglijbanen. Maar ook de fanatieke zwemmers kunnen tijdens de zomerperiode een sportief baantje zwemmen in het 25-meter buitenbad. Terwijl de jonge bezoekers lekker spetteren en spelen in het peuterbad, ontspannen de volwassenen in de sauna- en rustruimte (gekleed). Met verschillende sauna’s, stoomcabine, douchestraat en o.a. warmtebanken staat deze geheel in het teken van pure ontspanning.

Dat is all-in waterpret voor het hele gezin!

Bezoek de bioscoop

Als het weer omslaat en het regent of koud is, dan is de bioscoop altijd een goed idee! Kies een leuke film uit en bezoek één van de bioscopen in de omgeving: Theater/ cinema Roden, De Nieuwe Kolk Assen, Bioscoop Groningen

💡 Tip van Inge: Combineer een bezoek aan de bioscoop met een flitsbezoek aan een stad. Ontdek Groningen of Assen, vind een lekkere horecagelegenheid en geniet van een fijn dagje weg! 

Sprookjeshof in Zuidlaren

Stap in de betoverende wereld van het Sprookjeshof in Zuidlaren. Een onvergetelijk dagje uit in een wereld vol fantasie. Naast het buiten speelpark beleef je bij minder goed weer uren speelplezier in het indoor speelpark. Daarnaast is het sprookjesbos een feest der herkenning. 

Het Sprookjeshof belooft een dag vol plezier, ontdekkingen en onvergetelijke momenten voor de hele familie te zijn. 

Meer tips in de omgeving: