Veenhuizen

 86 Gevangenismuseum
In dit monumentale dorp lijkt het soms of de tijd er heeft stilgestaan. Ook niet zo vreemd als je bedenkt dat het nog niet eens zo lang geleden niet was toegestaan voor onbevoegden om dit gevangenisdorp te betreden. Het gevolg is een pracht aan historie en cultuur maar ook zeker leuke nieuwe galerietjes en “kleine pareltjes”.
 kusttuinheader De Kunsttuin Veenhuizen
De Kunsttuin in Veenhuizen is een bijzondere beeldentuin, waar keramische kunst de hoofdrol speelt. In de prachtig aangelegde tuin van een monumentale bewaarderswoning staan unieke kunstwerken van keramiek, maar ook van hout, steen of anderszins. Je treft per jaar wisselende exposities van gebruikskeramiek en beelden in heel verschillende stijlen, van ingetogen tot uitbundig.

In de 19e eeuw werd er in Veenhuizen een dwangkolonie gesticht door de Maatschappij van Weldadigheid. Landlopers, bedelaars en weeskinderen werden hier ondergebracht, met het idee ze te “genezen” van hun armoede. Tegenwoordig is Veenhuizen, met maar liefst 150 rijksmonumenten in één dorp, een belevenis op zich. Door het dorp lopen verschillende wandel- en fietsroutes langs indrukwekkende monumenten. Ze maken u in één oogopslag duidelijk… Veenhuizen is uniek.

Natuurkamperen

Kamperen in alle vrijheid midden in de natuur en toch vlak bij het centrum. Back to basic kamperen, dat is pas kamperen

Omgeving

In de driehoek Drenthe, Groningen en Friesland ligt verstopt tussen oerbossen en heidevelden het dorpje Norg

Fietsen & wandelen

Heerlijk fietsen en wandelen... Naast de camping ligt een mooi fietspad zodat u direct Norg en omgeving kunt verkennen.

© Molenduin | Design & realisatie TenZer