De Norgerberg
5 leuke activiteiten om te doen met Pasen

5 leuke activiteiten om te doen met Pasen

5 leuke activiteiten om te doen met Pasen

Met Pasen om de hoek is het tijd om plannen te maken voor een onvergetelijk weekend vol plezier en ontspanning. Als je van plan bent om Pasen door te brengen in de prachtige omgeving van Camping de Norgerberg in Drenthe, ben je op de juiste plek! We hebben een lijst samengesteld met leuke activiteiten die je kunt ondernemen om het beste  uit je paasweekend te halen.

1. Ontdek onze lokale boeren en winkels met onze boerderijenroute

Verse melk, eieren, vlees, kaas, zelfgemaakt ijs en nog veel meer! Pak de fiets of auto en ontdek onze boerderijenroute. Deze route neemt je mee naar allerlei leuke boerderijwinkels, lokale winkeltjes en mooie plekken die je écht wilt hebben gezien. Een uitje voor het hele gezin! Bekijk verschillende boerderijen, leer hoe je asperges steekt, hoe de koeien grazen in het land en ontdek de magie van kaas! 

Ontdek de mooie natuur die deze omgeving te bieden heeft, haal een ijsje op de ijsboerderij en verzamel boodschappen voor diner met lokale gerechten en ingrediënten. Kun je wel wat inspiratie gebruiken? Lees dan onze blog; 5 lokale paasgerechten met producten uit de omgeving.

2. Paasbrunch bij het Bospaviljoen

Pasen is het perfecte excuus om te genieten van een uitgebreide paasbrunch. Het Bospaviljoen organiseert 1e en 2e kerstdag een Paasbrunch met allerlei lekkernijen. Deze ‘eggcellente’ brunch bestaat onder andere uit meerdere soorten broodjes, luxe belegsoorten, twee soorten soep, salades, pulled pork uit eigen smoker en ga zo maar door!

Aan de kinderen is ook zeker gedacht!

Naast het reguliere buffet wordt er een heus kinderbuffet neergezet vol met poffertjes, frietjes, mini-wafeltjes om zelf te versieren en ga zo maar door! Verzekerd zijn van een plekje? Reserveer dan alvast voor de Paasdagen! 

4. Behaal je rijbewijs bij Duinenzathe in Appelscha

Bij dit park kan iedereen zijn rijbewijs halen! Tank de auto, rijd de route, parkeer netjes in en sluit af met een rondje door de wasstraat. En aan het einde van de dag ga je naar huis met je eigen rijbewijs! Duinenzathe in Appelscha heeft naast vele attracties en speeltoestellen en groot verkeerspark.

Wat dit park helemaal uniek maakt? Het is een all-in attractiepark. Voor één entreeprijs kan je gebruik maken van alle attracties, onbeperkt eten én drinken. Naast het verkeerspark biedt dit park ook een groot kinderland aan, allerlei attracties en speeltuinen.

5. Paasmarkt in Orvelte

Op 31 maart van 10:00 tot 17:00 vind je in het historisch dorp Orvelte een grote paasmarkt. De toegang is gratis, er zijn vele kraampjes, vele horecagelegenheden en tevens is Orvelte een mooie plek voor een fijne wandeling. 

Orvelte, ook wel het oerdorp van Drenthe, is een dorp vol monumenten. Met verschillende bezienswaardigheden als schaapskooien, museum Bier en Boek, de Ijzertijdboerderij het bezoekerscentrum Brutingerhof en de Orvelte Poort  is het een bezoek zeker waard. Struin door verschillende winkels en geniet van het voorjaar op een terrasje.